Betonreparaties

Betonreparatie, niet elke betonschade is hetzelfde, elke betonschade dient op eigen wijze te worden hersteld. De meeste schades ontstaan door betonrot wat meestal ontstaat door carbonateren of eigenlijk het verouderingsproces van beton. Deze betonschades zijn te herkennen aan scheurvorming en afgedrukt beton. In de meeste gevallen zijn deze betonschades eenvoudig te herstellen.

Niet alle schades komen voort uit carbonatatie van beton en dus is een goed advies voor het herstel heel belangrijk. We kunnen te maken hebben met corrosie, carbonatatie, chloride of mechanische betonschades die elk een geheel eigen behandeling nodig hebben. Chloride schades zijn niet zo eenvoudig te herstellen omdat er chlorides in het beton zitten en we deze niet alleen plaatselijk kunnen herstellen.

Voor elke betonschade hebben wij de juiste herstelmethode die door ons gemotiveerd en ervaren personeel wordt beheerst. Het lokaal herstellen van zichtbare schades is vaak niet voldoende.

Het proces in het beton gaat gewoon door, naast het gerepareerde beton en kan in sommige gevallen een jaar later weer voor problemen zorgen. Een goed advies is dus van groot belang voor de levensduur van het werk. Betonreparatie is noodzakelijk om verdere aantasting van het beton tegen te gaan en moet op deskundige wijze wordt gerepareerd.

Coaten van galerijen en betonoppervlakken

Coaten van betonnen oppervlakken heeft niet alleen een uiterlijke functie. In eerste instantie is het bedoeld om het beton te beschermen tegen carbonatatie en ten tweede het uiterlijk van een constructie wat zeker niet altijd onbelangrijk is.

Door bijvoorbeeld een galerij goed te coaten voorkomt u betonschade in de toekomst. Door gebruik te maken van de juiste coatings voorkomt u CO2 indringing en dus voorkomt u carbonatatie oftewel betonrot in de toekomst. Ook is het mogelijk het beton te beschermen tegen chemische stoffen waarbij wij ook beschikken over de juiste coatings. Niet alleen de juiste coatings maar ook de juiste verwerking zorgt voor een optimaal resultaat.

Ga naar contact

Stel uw vraag

Stel uw vraag via het contactformulier:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.